News

Denk aan uw Visa !!

Paspoort / identiteitskaart / visum (voor reizigers met de Nederlandse nationaliteit) Voor reizen naar Turkije dient u in het bezit te zijn van een Nederlands paspoort met minimaal één lege visumpagina of een nationale identiteitskaart, die minstens 6 maanden geldig is bij binnenkomst in Turkije. Bij een identiteitskaart ontvangt u een briefje, met daarop een stempel (visum) vergeet dit niet bij de terugreis mee te nemen. Let op: Voor reizen naar Turkije worden er GEEN noodreisdocumenten meer geaccepteerd, zorg er dus voor dat alles in orde is. Visum Voor Turkije heeft u tevens een visum nodig. Dit visum is 6 maanden geldig, waarbij u maximaal (totaal) 90 dagen in Turkije mag verblijven. U mag dus meerdere keren naar Turkije reizen op hetzelfde visum. In 2014 zal het visum voor Turkije volledig elektronisch worden (E-visum). U dient het visum (een E-visum) vooraf aan te schaffen via de website van het Turkse Ministerie, te weten www.evisa.gov.tr. De betaling is vooralsnog alleen met credit card mogelijk. Dit visum dient u te printen en mee te nemen op uw reis naar Turkije. Let er op dat de naam wordt gebruikt, zoals die in het paspoort staat. Het voordeel van het E-visum is dat u niet meer in de rij hoeft te staan en direct door kan lopen naar de paspoort controle. De kosten van het E-visum bedragen $ 20,- (ca. € 18,- , afhankelijk van de koers van de dollar). De kosten van het visum op de luchthaven bij aankomst zal echter hoger zijn, te weten € 25,- per visum.

Wat u moet weten als u een auto gaat huren !!

U kunt natuurlijk een auto huren in Turkije, zowel vanaf vliegveld Gazipasa maar ook vanaf Antalya zijn er aanbieders voor de huur van een auto of een busje.
Ook vlakbij de Villa, zit een auto verhuur bedrijf, u betaald in het voorseizoen € 15,00 – 20,00 per dag en in het hoofdseizoen 
de € 20.00 en € 25.00 per dag inclusief de verzekeringen.
Mits anders vermeld worden de auto’s afgeleverd zonder brandstof en zult u zelf moeten tanken.
Voor het rijden in Turkijke heeft u een gewoon nederlands rijbewijs nodig.
Enkele aanbieders: