FAQ

Over de Villa

U ontvangt de sleutels na de volledige betaling van de huur, (2-3 weken voor u vertrekt) per post. Bij terugkomst in Nederland stuurt u de sleutels retour. Na ontvangst van de sleutels storten wij uw borg terug op uw rekening.

De villa is op de dag van aankomst om 15.00 uur beschikbaar (tenzij anders is overeengekomen).

De Villa moet op de dag van vertrek om 10.30 uur beschikbaar zijn voor onze schoonmaakdienst (tenzij anders is overeengekomen).

Wij hebben een Turkse beheerder aangesteld, die voor ons de zaken in Turkije afhandelt. Zijn naam is Şaban Kaya en hij spreekt Engels en Duits. 

Ja alle kamers zijn voorzien van een Airco en een fan.

Ja er is een kinderbedje aanwezig inclusief dekentjes.

In de Villa is een wasmachine aanwezig. Was tabletten en was verzachter bevind zich in de witte kast naast de wasmachine, u kunt hier gebruik van maken.

Ja u kunt koken in de villa er staat een gasfornuis, er staat een gasfles in de schuur en deze zal worden aangesloten door de Turkse beheerder van de villa.

Roken is niet toegestaan in de villa, indien u wenst te roken graag buiten op het terras. Maakt u daarbij gebruik van een asbak.

Huisdieren zijn niet toegestaan in de villa

Dan neemt u contact op met onze Turkse beheerder, bij dringende zaken kunt u ook contact opnemen met de eigenaren.

Wanneer u de villa betreedt is deze schoongemaakt,  de Villa zal pas na uw vertrek weer worden schoongemaakt. Tegen meerkosten kan er een tussentijdse schoonmaak worden gedaan.

Ja er zijn theedoeken en handdoeken aanwezig in de villa, Badhandoeken moeten zelf worden meegenomen !!

Over Turkije

Ja u hebt een visum nodig voor Turkije voor meer informatie kijk ook onder weetjes .

De medische zorg in Turkije is prima.medical1 In alle apotheken kun je over het algemeen alle medicijnen krijgen en bovendien zijn ze vaak vrij verkrijgbaar. In Konakli heb je een medical center, te herkennen aan het bord Doctor, en hier kun je terecht voor diverse kwalen. Houd er rekening mee dat een consult € 80 euro kost en direct betaald moet worden, een injectie kost ook nog eens € 50,00 en ook deze moet je ook direct betalen. Je krijgt hiervan een factuur en als je deze kosten wilt verhalen op je verzekering, kun je deze factuur opsturen naar je verzekeringsmaatschapij . Weet je niet zeker of je de ingreep vergoed krijgt neem dan contact op met je verzekeringsmaatschappij, zodat zij een betalingsgarantie kunnen afgeven.

U kunt een transfer mee boeken met uw reservering en wij regelen dan dat u wordt opgewacht door onze chauffeur. U kunt ook een auto huren op het vliegveld, of u regelt zelf een transfer via www.724transfer.com

Ja er is openbaar vervoer aanwezig en dit heet een Dolmus. Om een Dolmus (bus) te laten stoppen ga je op een willekeurige plek aan de rand van de grote weg (op 70 meter links van uitgang park) staan en steek je je hand op.  Als de bus stopt stap je in en als je weer uitstapt betaal je de chauffeur. Voor konakli is dit € 1,00 en voor Alanya is dit € 3,00. Het mooie van de Dolmus is dat hij overal langs de weg kan stoppen.

Een taxi naar konakli kost TLR 15 omgerekend is dit € 4,50 en als u naar Alanya wilt kost dit u ongeveer TLR 50 en dit is omgerekend € 15,00 Het is verstandig om vooraf met de chauffeur een prijs af te spreken, naderhand trekt u altijd aan het kortste eind.

Een taxi naar konakli kost TLR 15 omgerekend is dit € 4,50 en als u naar Alanya wilt kost dit u ongeveer TLR 50 en dit is omgerekend € 15,00 Het is verstandig om vooraf met de chauffeur een prijs af te spreken, naderhand trekt u altijd aan het kortste eind.

Ja er is een tijds verschil van één uur. Het is in Turkije een uur later dan in Nederland.

De stroom in Turkije en in de villa draait gewoon op 220 Volt dus alle apparaten kunnen gewoon gebruikt worden

Geld pinnen kunt u in Alanya en in Konakli bij alle grote banken. Wij adviseren u niet om bij de wisselkantoren te pinnen of te wisselen, hier bent u veel duurder uit dan bij de banken. Ook kunt u pinnen bij de vele pinautomaten die her en der verspreid staan in Konakli dorp, Konaklistad en Alanya.   In de meeste winkels kunt u pinnen

In Turkije kun je het water beter niet drinken, dit omdat het water niet zo gezuiverd word als in Nederland, in Turkije word chloor gebruikt bij de zuivering en hiervan kun je ziek worden. Wij adviseren je dan ook om water in flessen te kopen en niet uit de kraan te drinken. Op het park verkopen ze een can water van 20 liter voor 7 TLR ( omgerekend € 1.00) , Je kunt je hiervoor bij de beheerder van het park terecht.

U kunt vliegen naar Gazipasa: Deze Luchthaven is relatief nieuw en ligt op ongeveer 40 kilometer van het park.  of naar Antalya deze luchthaven is één van de grootste en modernste luchthavens binnen Turkije en werkt met diverse aparte terminals voor binnenlandse en internationale vluchten. Deze Luchthaven ligt op ongeveer 120 kilometer van het park.

Voor boodschappen kunt u terecht in de kleine supermarkt naast de hoofdingang van het park . Hier kun je terecht voor frisdrank (gekoeld), heerlijk vers brood, beleg en andere kleine benodigdheden. Wilt u echt inkopen doen tegen een zeer gunstige prijs , dan kunt u naar Konakli en daar vind u o.a de Migros maar ook diverse  andere supermarkten.  Deze Supermarkten kunt u vergelijken met de Aldi of de Lidl en hier vind u dan ook alles wat u nodig heeft tegen een gunstige prijs.

Load More